Беремо варену ковбасу. Нарізаємо її для окрошки у формі дрібних кубиків. Ковбасну нарізку перекладаємо в підходящу миску або каструлю.
Наступний інгредієнт – відвареної картопля, очищений. Його для окрошки ми натремо на крупній тертці. Картопляну подрібнену масу також переправляємо в миску.
Моєму свіжий огірочок. Нарізаємо його кубиками. Якщо шкурка у огірка не гірчить, то її можна не зрізати. Огіркову нарізку перекладаємо до інгредієнтів в миску.
Очищаємо курячі яйця, рубаємо їх ножем на обробній дошці. Додаємо подрібнені яйця в миску.
Всі необхідні для окрошки подрібнені, заливаємо їх квасом. Квас беремо домашній або магазинний. Солимо окрошку, перемішуємо.
Розливаємо окрошку на квасі в глибокі тарілки. За бажанням додаємо майонез або сметану. Приємного апетиту!