Смачна окрошка – улюблене блюдо, яке ми вважаємо за краще вживати в спекотний літній сезон. Інгредієнти подрібнені, приправлені квасом або кефіром, доповнюють сметаною або майонезом і подають в якості першої страви. Що може бути смачніше!?
Інгредієнти
Картопля – 2 штуки вареної | |
Яйце куряче – 2 штуки | |
Яловичина – 300 гр варена | |
Квас – 1,5 л | |
Сіль – за смаком | |
Кріп свіжий – за смаком |
Для любителів освіжаючої окрошки пропонується рецепт, в якому всього 3 основних інгредієнта крім квасу. Пропонуємо вам приготувати окрошку на квасі з відвареної яловичиною. Незважаючи на те, що для окрошки використовуються не так багато продуктів, виходить вона досить ситної і апетитною. Нам знадобиться картопля, яловичина, курячі яйця. Перераховані інгредієнти для окрошки повинні бути у відвареному вигляді. Краще відварити їх заздалегідь, щоб до моменту подрібнення продукти були в остуженном вигляді, особливо м’ясо.
Квас для окрошки можна використовувати як домашній, так і магазинний (покупної), вибирайте на свою перевагу. Готову окрошку можна доповнити свіжою зеленню. У нашому рецепті ми віддали перевагу свіжого кропу. Використовуючи зелений лук, обов’язково після нарізки прийміть його товкачиком в мисці, щоб він дав сік. Коли всі інгредієнти будуть підготовлені, можна починати приготування смачної окрошки на квасі з яловичиною.
Покроковий рецепт
Очищаємо від «мундира» картопляні бульби. Нарізаємо картоплю у формі дрібних кубиків. Можна зробити це на обробній дошці звичайним ножем, а можна використовувати спеціальне пристосування для подрібнення продуктів. Нарізку з відвареної картоплі перекладаємо в миску.
Очищаємо курячі яйця. Рубаємо їх, додаємо в миску до подрібненого картоплі.
Наступний інгредієнт – відварна яловичина. М’ясо нарізаємо у формі кубиків (за розміром такі самі, як картопля або трохи більші). Переправляємо м’ясну нарізку до решти інгредієнтів в миску.
Всі необхідні для нашої м’ясної окрошки інгредієнти подрібнені і знаходяться в мисці. Заливаємо їх квасом. Перемішуємо.
Пробуємо окрошку на квасі з яловичиною на смак. Приправляємо готову страву сіллю. Знову перемішуємо. Окрошка готова. Перед подачею на стіл її можна ще трохи охолодити на полиці холодильника або відразу розлити по тарілках.
У кожну порцію при подачі додаємо дрібно порубаного укропчика або іншої зелені. За бажанням викладаємо в кожну порцію окрошки сметану або майонез. Приємного вам апетиту! Рецепт є базовим, за бажанням можна додати ще свіжого огірочка або ж редиски. Ці інгредієнти спочатку промити, а потім нарізати на дрібні кубики і додати до інгредієнтів.