Оладки з карамельним малюнком

Оладки з карамельним малюнком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготування цих оладок слід почати з тіста. Для нього в чашці змішуються яйця, сіль, цукор, після чого все добре перемішується, але не збивається. Якщо ви будете це робити міксером, ставити його слід на найменші оберти.

Як тільки суміш перемішалася, додати кефір, вершкове масло кімнатної температури. Знову все перемішується до однорідного виду.

Окремо борошно змішаємо з розпушувачем, і просіваючи, внесемо в яєчно – кефірну суміш. Потрібна нам ступінь густоти тіста – консистенція заварного крему спокійно стікає з віночка. Вийшло густіше або рідині? Не біда, густота легко регулюється внесенням борошна або навпаки кефіру, йогурту. Накривши чашку з тістом рушником, даємо йому постояти приблизно 15 хвилин.

Приготування фарби для візерунка.
Змішуємо цукор з м’яким маслом, корицею, борошном. Все змішується до єдиної маси виделкою або лопаткою. Взявши кондитерський мішок або простий целофановий пакет, викладаємо в неї суміш, відрізаємо куточок.

Сковороду змащують рослинним маслом за допомогою пензлика або простої серветки. Покриття маслом повинно бути зовсім невеликим. Ставимо сковороду на середній вогонь, трохи розігріваємо її і виливаємо невеликим ополоником порцію тіста. Мішком на сирій частини оладка малюємо малюнок. Їм може бути знак зодіаку, буква, серденько, що вашої фантазії буде завгодно.

Як тільки на поверхні з’являться перші бульбашки, акуратно перевертаємо наш оладок на іншу сторону. Обсмажуємо ще пару хвилин до готовності. Так як фарба для малюнка складається з цукру і кориці, то під дією високих температур вона починає карамелізуватися на сковорідці. Що б цього не сталося, готові оладки перекладаємо на тарілку, а сковорідку протираємо серветкою, і знову змащуємо олією сковорідку. Протирати сковорідку серветкою слід вкрай обережно, так як розплавлений цукор має високу температуру!

Подаються такі оладки, як звичайні зі сметаною, кефіром або варіант для ласунів з цукровою глазур’ю.