Для ранкового перекусу приготуйте оладки, основа яких картоплю і сир. Такі оладки залучають своєрідним смаком і апетитним виглядом.
Інгредієнти
Картопля – 2-3 шт. | |
Сир – 100 гр | |
Яйце – 1 шт. | |
Борошно – 2-3 ст. ложки | |
Часник – 1 зубчик | |
Зелень – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Масло рослинне – 35 мл |
У нашому рецепті використовуються невеликого розміру картопляні бульби. Для тесту на оладки вони попередньо промиваються, подрібнюються, а потім з’єднуються з сиром і додатковими інгредієнтами. Склад картопляно-сирного тіста для домашніх оладок доповнено свіжою зеленню і часником. Подробиці в рецепті нижче.
Покроковий рецепт
Основа наших оладок – це картопля і сир. Картоплю очищаємо зручним способом. Відміряємо потрібну кількість сиру.
Щоб для наших смачних оладок подрібнити картоплю, візьмемо саму дрібну тертку. Натираємо. Картопляну масу, яка у нас вийшла, слід обов’язково віджати.
До картопляної маси перекладаємо сир, розбиваємо одне куряче яйце. Інгредієнти перемішуємо.
Потім додаємо в миску борошно, порубану зелень (у нас використовується кріп), пропущений через прес часник. Не забуваємо посолити. Ще раз добре перемішуємо інгредієнти. Тісто для оладок з картоплі і сиру готово. Викладаємо його в розігріте рослинне масло на сковороду за допомогою звичайної суповий ложки. Смажимо оладки з двох боків до засмаженою скоринки.
Готові картопляно-сирні оладки для видалення зайвого жиру зі сковороди перекладаємо на паперовий рушник (серветки).
Всім приємного перекусу!