Смажені оладки з молодої кукурудзи на молоці – відмінний варіант для сніданку
Інгредієнти
Кукурудза – 4 шт. | |
Молоко – 180 мл | |
Яйця – 2 шт. | |
Борошно – 200 гр. | |
Сіль – за смаком | |
Розпушувач – 1 ч. л. |
Зараз у розпалі сезон кукурудзи. Молода і соковита – вона так і манить купити її і приготувати щось цікавеньке. Звичайно, просто зварена в підсоленій воді вона смачна. Але ж з кукурудзи можна приготувати стільки цікавих і різноманітних страв, навіщо ж обмежується самим простим варіантом. Давайте зробимо з неї оладки – буде дуже смачно!
Покроковий рецепт
1. Зварити дві кукурудзи до готовності. Зрізати з них зерна. З інших двох кукурудз теж зрізати зерна.
2. Скласти сирі зерна кукурудзи в чашу блендера, додати молоко і яйця. Збити.
3. У кукурудзяну масу додати зерна звареної кукурудзи.
4. Потім додати борошно, розпушувач і сіль. Розмішати. Тісто має вийти досить густим. Муки може знадобиться і інша кількість (дивіться на око), адже кукурудза буває різних розмірів.
5. Смажити на олії до рум’яної скоринки з обох сторін.
6. Ось такі сонячні оладки вийшли. У них дуже цікава текстура, завдяки цілим зерен кукурудзи