Омлет з картоплею і грудинкою готується швидко. Його можна подавати як до сніданку, і до обіду. Ситне блюдо. Такий омлет можна смажити на соняшниковій олії або топленому.
Інгредієнти
Картопля – 1 шт. | |
Пашина/ грудинка – 50 гр | |
Сир – 50 гр | |
Яйце – 2 шт | |
Соняшникова олія – 20 мл |
Омлет – страва французької кухні, але його готують по різному. Звичайний омлет готують з яйця з молочком, а ми трохи змінимо його і додамо в неї пашину/грудинку і картоплю.
Покроковий рецепт
Ось все що нам треба. У виборі сиру раджу взяти пармезан, моцарелу або гауду, щоб сир був тягучим.
Почистити картоплю, порізати скибочками або брусками. У сковороді розігріти олію і обсмажити картоплю, злегка посоливши.
Збити 2 яйця. Додати дрібку солі і чорного перцю.
Нарізати шматочками пашину (грудинку) та сир. Після того як картопля стане золотистою, додати пашину, продовжувати смажити. Потім додати кубики сиру і закрити кришку, щоб сир розтанув.
Додати збиті яйця.
Смажити омлет, перевертаючи. Страву подають гарячою, щоб сир ще не затвердів і був “тянучій”. Подавати можна з кетчупом або майонезом. Сьогодні я вибрала сирний соус. Думаю, що вам сподобається. Приємного апетиту!