Ситна, з пікантною смакової ноткою блюдо, в якому використовуються свіжі гриби – опеньки. Вони в рецепті доповнені баклажаном, морквою, картоплею, цибулею і перцем.
Інгредієнти
Картопля – 3 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Перець болгарський – 1 шт. | |
Баклажан – 1 шт. | |
Опеньки свіжі – 200 гр | |
Масло рослинне – 35 мл | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком |
У нашому рецепті використовуються доступні овочі, які без проблем можна придбати в сезон дозрівання: це – «синенькі», морква з цибулею, перець з картоплею. Перед реалізацією рецепту овочі слід добре промити від забруднень і очистити. Також слід вчинити і з грибами, які в нашій страві представлені опеньками. Коли овочі й опеньки будуть підготовлені, можна починати процес готування.
Покроковий рецепт
Картопля для нашого страви нарізаємо у формі кубиків. На сковороді прогріваємо потрібну порцію олії. Картопляну нарізку перекладаємо для обжарювання на сковороду.
Трохи дрібніші, ніж картоплю, нарізаємо баклажани (його можна не очищати). Також відправляємо нарізаний баклажан в сковороду.
А от наступні інгредієнти подрібнити так: моркву – на тертці, а лук наріжемо півкільцями. Овочеву нарізку переправляємо на сковороду.
З овочів у нас залишився ще болгарський перчик. Його на обробній дошці нарізаємо смужками. Відправляємо перчик до решти інгредієнтів.
Наступний компонент страви – опеньки. Нарізаємо шматочками. Перекладаємо також на сковороду. Перемішуємо, солимо, кидаємо щіпку перчика меленого.
Тушкуємо інгредієнти, періодично перемішуючи, до повної готовності.
Всім приємного апетиту!