Оселедець – 0,5 штуки | |
Картопля – 2 штуки | |
Морква – 1 штука | |
Буряк – 0,5 штуки | |
Ріпчаста цибуля – 1 штука | |
Майонез – 100 мл | |
Сіль – 2 щіпки |
Як вже було заявлено, для оселедця під шубою потрібно солона рибка і картоплю. Крім даних продуктів в рецепті використовуються овочі, а конкретно – морква, буряк, цибуля. Пропоновані овочеві інгредієнти (крім цибулі, природно) слід попередньо відварити. При варінні треба трохи овочі приправити сіллю. Перед відправкою овочів в каструлю їх потрібно добре промити, очищати не потрібно, зваримо для салату інгредієнти в мундирі. Оселедець для салату можна взяти цілу, тоді її потрібно буде випатрати, очистити, нарізати на філе. Конкретно в даному рецепті використані пресерви, в яких рибка вже разделана і готова до подальших кулінарних операціями.
Готувати салат можна у відповідному загальному салатнику або порційно в креманках, або ж з використанням кулінарного кільця відповідного діаметру. Якщо у вас немає спеціального кулінарного кільця, то його можна зробити самостійно з пластикової пляшки. Коли відварні інгредієнти будуть охолоджено і очищені, можна буде приступати до формування листкового салату.