Осетинський пиріг з м’ясом – швидко і смачно.
Інгредієнти
Тепла вода – 600 мл | |
Дріжджі – 1/2 пачки | |
Сіль – 1 ст. л. | |
Цукор – 3 ст. л. | |
Борошно – 1-1,2 кг З урахуванням присипки борошном при розкочуванні | |
Фарш домашній – 500 г | |
Цибуля – 2 шт | |
Вершкове масло – 50 г | |
Приправи до м’яса – за смаком Паприка, Хмелі-сунелі, Сіль, Часник |
Не так давно у нас набрали популярність осетинські пироги. Ми замовляємо їх в ресторанах і пекарнях не підозрюючи, що приготувати їх вдома не складе абсолютно ніяких труднощів. Маловитратні, поживні та смачні вони стануть постійним супутником як святкового столу так і повсякденного. Готувати їх можна з різними начинками. Це і картопля з сиром, і м’ясо і солодкі начинки (сир, ягоди, варення). Особливо хочеться відзначити тісто для пирога – дуже пісне за своїм складом воно не поступається в смакових якостях тесту на молоці та яйцях. Ніжне, добре виступає в духовці, воно прославить Вас як прекрасну господиню серед всіх, кому пощастить скуштувати Вашого страви.
Покроковий рецепт
Замішуємо тісто. Для цього наливаємо теплу воду у велику ємність, додаємо дріжджі, сіль і цукор. Ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок від дріжджів.
Поступово додаємо борошно, попередньо просіваючи її через сито. Це робиться для того, щоб тісто було пишним і добре піднімалося.
Додаємо олію, ретельно замішуємо тісто. Накриваємо рушником, залишаємо на 1,5 години в теплому місці підніматися.
Поки тісто піднімається робимо начинку. Для цього підготуємо продукти. Фарш, цибулю і приправи. Цибулю дрібно нарізаємо.
Відправляємо все на сковорідку, обсмажуємо. Кришкою не закривати треба, вся вода повинна випаруватися.
Перевіряємо тісто. Воно має збільшитися приблизно в 3 рази.
Розділити тісто на потрібну кількість частин. Розкачати качалкою.
Викласти на змащене соняшниковою олією деко. У центр покласти начинку. Стягнути краї, з’єднати їх один з одним.
Поставити в заздалегідь (обов’язково Заздалегідь) розігріту духовку на 15-20 хвилин. Коли пиріг зарум’яниться витягувати з духовки. Відразу змастити шматочком вершкового масла, тоді скоринка буде м’яка і красива.
Пиріг готовий. Приємного апетиту!