Осетинський пиріг з мясом (дріжджове тісто)

Осетинський пиріг з мясом (дріжджове тісто) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Осетинський пиріг з м’ясом – швидко і смачно.

Інгредієнти

Тепла вода – 600 мл
Дріжджі – 1/2 пачки
Сіль – 1 ст. л.
Цукор – 3 ст. л.
Борошно – 1-1,2 кг З урахуванням присипки борошном при розкочуванні
Фарш домашній – 500 г
Цибуля – 2 шт
Вершкове масло – 50 г
Приправи до м’яса – за смаком Паприка, Хмелі-сунелі, Сіль, Часник

Як приготувати Осетинський пиріг з м’ясом (дріжджове тісто)

Не так давно у нас набрали популярність осетинські пироги. Ми замовляємо їх в ресторанах і пекарнях не підозрюючи, що приготувати їх вдома не складе абсолютно ніяких труднощів. Маловитратні, поживні та смачні вони стануть постійним супутником як святкового столу так і повсякденного. Готувати їх можна з різними начинками. Це і картопля з сиром, і м’ясо і солодкі начинки (сир, ягоди, варення). Особливо хочеться відзначити тісто для пирога – дуже пісне за своїм складом воно не поступається в смакових якостях тесту на молоці та яйцях. Ніжне, добре виступає в духовці, воно прославить Вас як прекрасну господиню серед всіх, кому пощастить скуштувати Вашого страви.

Покроковий рецепт

Замішуємо тісто. Для цього наливаємо теплу воду у велику ємність, додаємо дріжджі, сіль і цукор. Ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок від дріжджів.

Поступово додаємо борошно, попередньо просіваючи її через сито. Це робиться для того, щоб тісто було пишним і добре піднімалося.


Додаємо олію, ретельно замішуємо тісто. Накриваємо рушником, залишаємо на 1,5 години в теплому місці підніматися.

Поки тісто піднімається робимо начинку. Для цього підготуємо продукти. Фарш, цибулю і приправи. Цибулю дрібно нарізаємо.

Відправляємо все на сковорідку, обсмажуємо. Кришкою не закривати треба, вся вода повинна випаруватися.

Перевіряємо тісто. Воно має збільшитися приблизно в 3 рази.

Розділити тісто на потрібну кількість частин. Розкачати качалкою.


Викласти на змащене соняшниковою олією деко. У центр покласти начинку. Стягнути краї, з’єднати їх один з одним.

Поставити в заздалегідь (обов’язково Заздалегідь) розігріту духовку на 15-20 хвилин. Коли пиріг зарум’яниться витягувати з духовки. Відразу змастити шматочком вершкового масла, тоді скоринка буде м’яка і красива.

Пиріг готовий. Приємного апетиту!