Осетинський пиріг з мясом (дріжджове тісто)

Осетинський пиріг з мясом (дріжджове тісто) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Замішуємо тісто. Для цього наливаємо теплу воду у велику ємність, додаємо дріжджі, сіль і цукор. Ретельно перемішуємо, щоб не залишилося грудочок від дріжджів.

Поступово додаємо борошно, попередньо просіваючи її через сито. Це робиться для того, щоб тісто було пишним і добре піднімалося.


Додаємо олію, ретельно замішуємо тісто. Накриваємо рушником, залишаємо на 1,5 години в теплому місці підніматися.

Поки тісто піднімається робимо начинку. Для цього підготуємо продукти. Фарш, цибулю і приправи. Цибулю дрібно нарізаємо.

Відправляємо все на сковорідку, обсмажуємо. Кришкою не закривати треба, вся вода повинна випаруватися.

Перевіряємо тісто. Воно має збільшитися приблизно в 3 рази.

Розділити тісто на потрібну кількість частин. Розкачати качалкою.


Викласти на змащене соняшниковою олією деко. У центр покласти начинку. Стягнути краї, з’єднати їх один з одним.

Поставити в заздалегідь (обов’язково Заздалегідь) розігріту духовку на 15-20 хвилин. Коли пиріг зарум’яниться витягувати з духовки. Відразу змастити шматочком вершкового масла, тоді скоринка буде м’яка і красива.

Пиріг готовий. Приємного апетиту!