В осінньому гювече я використовую різні сезонні овочі. Вони запікаються з м’ясом у глиняному горщику.

Інгредієнти
| свинина (лопатка) з кісткою – 1,2 кг | |
| копчена грудка – 300 г | |
| морква – 5-6 шт. | |
| картопля – 700 г | |
| цибуля ріпчаста – 4-5 головок | |
| червоний перець – 2-3 шт. | |
| баклажан – 1 шт. | |
| качан цвітної капусти – 1 невеликий | |
| кабачок – 2 шт. | |
| помідор або половина банки консервованих томатів – 3-4 шт. | |
| часник – 4 головки | |
| сіль – 6 г | |
| стебло селери – 1/2 стебеля | |
| гіркий перець – 4-5 шт. за бажанням | |
| петрушка – 1/2 пучка | |
| чорний перець в зернах – за смаком | |
| червоний перець – за смаком меленого | |
| масло – 70 мл |
