У жаркий день можна побалувати себе освіжаючим гаспачо з кавунової і динної м’якоті з огірком.
Покроковий рецепт
Нарізати довільними шматочками м’якоть дині, додати кавунові шматочки, насипати рубаний базилік, петрушку і ароматну м’яту. (Кілька шматочків кавуна відкласти для подачі страв).
Дрібно нарізати очищені огірки і цибулю-шалот, викласти ці овочі в миску з іншими інгредієнтами, подрібнити все блендером.
Влити в приготоване пюре оливкову олію, винний оцет, додати трохи солі.
Пюрировать дынно-кавуновий гаспачо ще раз. Поставити в прохолодне місце (холодильник) для охолодження страви.
Перелити приготовану страву в порційні тарілки і подавати негайно до столу, додавши трохи рубаної салатної цибулі і шматочки кавуна.