Овочева ікра Осіння фантазія

Овочева ікра Осіння фантазія – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ця овочева закуска – справжня палочка – виручалочка для економних господинь, так як на її приготування зазвичай йдуть овочі, що залишилися після приготування інших солінь і маринадів.

Інгредієнти

середній кабачок – 1
баклажани – 2
солодкий стручковий перець – пів кілограма
морква – 2
цибулина – 3
половина невеликого качана капусти – 1
помідори – 2 кілограми
яблука – 2
половина середньої головки часнику – 1
цукор – 250 грам
півсклянки оцтової кислоти (9%) – 1
сіль – 2 чарки (по 50 гр.)
чорний перець, сушена зелень, коріандр, гострий перець – за смаком

Як приготувати Овочева ікра “Осіння фантазія”

Ікра виходить ніжною, ароматною, з пікантним кисло – солодким присмаком. Вона відмінно поєднується з більшістю страв, багата вітамінами і клітковиною і неймовірно корисний як дорослим, так і дітям.

Покроковий рецепт

Для початку миємо та очищаємо всі овочі, крім томатів, від шкірки і насіння. Кабачки, перець, томати, баклажани, яблука і цибулю нарізаємо невеликими шматочками, моркву натираємо на тертці, капусту тонко шаткуємо.

Відправляємо підготовлені овочі варитися як мінімум на годину, не забуваємо періодично перемішувати. Як тільки всі шматочки розм’якшуватися, а утворилася рідина випарується наполовину, подрібнюємо суміш прямо в каструлі за допомогою блендера до потрібної консистенції.

Вливаємо олію і оцет, додаємо спеції, сіль, цукор і натертий часник. Чекаємо, коли ікра закипить і розливаємо її з чистим простерилизованным банкам, щільно закатуємо.

Отриману овочеву закуску можна зберігати не тільки у погребі, але і в звичайній квартирі. Вона відмінно зберігається, не псується, не прогоркает і буде радувати вас до наступного літа.