Ця овочева закуска – справжня палочка – виручалочка для економних господинь, так як на її приготування зазвичай йдуть овочі, що залишилися після приготування інших солінь і маринадів.
Інгредієнти
середній кабачок – 1 | |
баклажани – 2 | |
солодкий стручковий перець – пів кілограма | |
морква – 2 | |
цибулина – 3 | |
половина невеликого качана капусти – 1 | |
помідори – 2 кілограми | |
яблука – 2 | |
половина середньої головки часнику – 1 | |
цукор – 250 грам | |
півсклянки оцтової кислоти (9%) – 1 | |
сіль – 2 чарки (по 50 гр.) | |
чорний перець, сушена зелень, коріандр, гострий перець – за смаком |
Ікра виходить ніжною, ароматною, з пікантним кисло – солодким присмаком. Вона відмінно поєднується з більшістю страв, багата вітамінами і клітковиною і неймовірно корисний як дорослим, так і дітям.
Покроковий рецепт
Для початку миємо та очищаємо всі овочі, крім томатів, від шкірки і насіння. Кабачки, перець, томати, баклажани, яблука і цибулю нарізаємо невеликими шматочками, моркву натираємо на тертці, капусту тонко шаткуємо.
Відправляємо підготовлені овочі варитися як мінімум на годину, не забуваємо періодично перемішувати. Як тільки всі шматочки розм’якшуватися, а утворилася рідина випарується наполовину, подрібнюємо суміш прямо в каструлі за допомогою блендера до потрібної консистенції.
Вливаємо олію і оцет, додаємо спеції, сіль, цукор і натертий часник. Чекаємо, коли ікра закипить і розливаємо її з чистим простерилизованным банкам, щільно закатуємо.
Отриману овочеву закуску можна зберігати не тільки у погребі, але і в звичайній квартирі. Вона відмінно зберігається, не псується, не прогоркает і буде радувати вас до наступного літа.