Овочеве рагу з баранини

Овочеве рагу з баранини – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку займемося м’ясом. Шматок м’якоті розмороженої баранини нарізаємо невеликими шматочками. У сковороду (сотейник) вливаємо олію. Як тільки воно підігріється, перекладаємо м’ясну нарізку в сковороду.

Обсмажуємо шматочки м’яса на помірному вогні до легкого рум’янцю. В процесі не забуваємо баранячі перевертати шматочки, щоб вони підрум’янилися з кожної сторони. Паралельно з жаркою з м’ясом можна зайнятися обробкою овочів. Овочі промиваємо і очищаємо.

Коли овочі для рагу будуть підготовлені, приступаємо до їх подрібнення. Так, моркву натремо. Можна нарізати моркву і дрібними кубиками (кому як подобається). А ось ріпчаста цибулька подрібнюємо у формі меленьких шматочків. Подрібнену овочеву нарізку перекладаємо на сковороду до м’яса. Продовжуємо тушкувати інгредієнти.

Наступний інгредієнт для овочевого рагу – солодкий болгарський перець. У нашому рецепті він зеленого кольору, але забарвлення ролі не грає – вибирайте хоч червоний, хоч оранжевий. Очищений від насіння перець подрібнюємо смужками, які викладаємо до інгредієнтів на сковороду. Тушкуємо хвилин 5-7.

Помідори нарізаємо кубиками. Можна попередньо зняти шкірку з плодів, потримавши їх трохи в окропі. Але цей крок необов’язковий. Помідорні шматочки додаємо на сковороду. Тушкуємо ще хвилин 5.

Щоб рагу вийшло насиченим, додамо до подрібненим овочів і м’яса трохи борошна. На цьому кулінарному етапі підсипаємо сіль і спеції.

Вливаємо до інгредієнтів склянку кип’яченої води. Тушкуємо рагу під кришкою 20-25 хвилин.

В кінці приправляємо готове рагу посіченою свіжої зеленню.

Овочеве рагу з бараниною готово! Запропонувати його до столу можна як самостійне блюдо або доповнити відварними макаронними виробами, картоплею або кашею. Приємного апетиту!