У кулінарії є страви, які поєднують у собі і безпосереднє блюдо і гарнір. Це досить раціонально. Далі розповім Вам про приготування овочевого рагу з курячими стегенцями.
Інгредієнти
Курячі стегна – 500 грам | |
Морква – 1 штука | |
Ріпчаста цибуля – 1 штука | |
Перець червоний болгарський – 1 штука | |
Картопля – 500 грам | |
Перець горошком – трохи | |
Масло рослинне – невелика кількість | |
Томатна паста – 1 / 2 склянки | |
Часник – 4 зубчики | |
Сіль і перець мелений – за Вашим смаком | |
Зелень рубана – 3 ст. ложки петрушка, зелена цибуля, кріп | |
Лавровий лист – 2 листочка | |
Кріп або петрушка – 1 ст. ложка |
Є в кулінарії страви, які поєднують у собі і безпосереднє блюдо і гарнір. Це досить раціонально. Далі розповім Вам про приготування овочевого рагу з курячими стегенцями.
Покроковий рецепт
Дістаємо курячі стегна і наріжемо їх на невеликі шматочки. Беремо каструлю і наливаємо туди трохи соняшникової олії. Ставимо на великий вогонь і поміщаємо в каструлю нарізане м’ясо. Обсмажуємо курку до характерної золотистої скоринки.
Далі необхідно нарізати великими кільцями моркву і додати в каструлю до м’яса. Обсмажуємо. Беремо картоплю. Чистимо і нарізаємо на кубики, теж крупно, і додаємо в каструлю. Після чого потрібно зменшити вогонь, щоб він був помірним. Далі необхідно нарізати цибулю і болгарський перець (невеликими кубиками) і за традицією викладаємо порізані овочі в каструлю. Додаємо 125 мілілітрів води, томатну пасту, сіль і перець за смаком, чавлений часник, тушкуємо.
Дрібно наріжемо зелень (петрушки або кропу). Додамо листочків лаврушки і кілька горошин перцю. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо на помірному вогні, не забуваючи помішувати кожні 10 хвилин. Блюдо гаситься приблизно 50 хвилин. Приблизно за 10 хвилин до завершення готування необхідно додати в рагу мелконарезанного зелень. Через 10 хвилин наша страва готова! Подавати зі сметаною.