Зізнатися, я обережно поставилася до цього рецепту… Локшина з цукіні або кабачків? Що це за замінник спагетті? Але, приготувавши, зрозуміла, це дуже легке блюдо гідно бути в моєму меню.
Інгредієнти
цукіні – 3 великих | |
молюски, промиті і очищені – 300 грам | |
молюски подрібнені – 100 г | |
сухого білого вина (наприклад, Совіньон Блан) – 1/2 склянки | |
свіжої петрушки – 2 столові ложки | |
лимон – 2 шт. | |
морська сіль – за смаком | |
мелений чорний перець – за смаком | |
оливкової олії – 2 столові ложки | |
часник – 2 зубчики | |
цибулі-шалот – 2 середніх | |
пластівці червоного перцю – щіпка |
Любите макарони, але і хочеться спробувати щось нове?! Представляємо вам унікальний рецепт незвичайних спагетті з цукіні (кабачків). Доповнюють страву молюски,тушковані у вині.
Покроковий рецепт
1. Розжаримо велику сковороду на середньому вогні і додайте оливкову олію. Коли олія нагріється, додайте часник і цибулю-шалот. Смажте 2 – 3 хвилини або до прозорості цибулі-шалот.
2. Додайте пластівці червоного перцю, вино, і, приправте сіллю і перцем. Збільште вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму. Тушкуйте на повільному вогні до тих пір, поки соус не буде зменшений приблизно на половину.
3. Додайте свіжі молюски в соус і накрийте кришкою. Тушкуйте від 7 до 10 хвилин.
4. Виберете всі молюски, які не відкрилися через 10 хвилин, потім додайте подрібнені молюски.
5. Зробіть із цукіні спагетті (я роблю це за допомогою м’ясорубки зі спеціальною насадкою). Викладіть в сковороду локшину з цукіні і 1 столову ложку петрушки. Тушкуйте від 2 до 3 хвилин або до стану локшини-цукіні al dente.
6. Викладіть цукіні з мідіями на блюдо, прикрасьте залишилася петрушкою і лимонними часточками.