Овочевий гарнір з моркви і горошку

Овочевий гарнір з моркви і горошку – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ви шукаєте швидке блюдо з овочів? Тоді як щодо тушкованих овочів – моркви і зеленого горошку? Це блюдо готується всього 15 хвилин!

Інгредієнти

заморожений горох – 450 г (пакетик)
заморожена міні – морква – 450 г (пакетик)
лимон – 1 невеликий
часник – 2 великих зубчики
лавровий лист – 3 листочка
оливкова олія – 1-2 ст. ложки
перець мелений – за смаком
кухонна сіль – за смаком

Як приготувати Овочевий гарнір з моркви і горошку

Це блюдо відноситься до зимового або літнього сезону? І те і інше! Морква горошок, заправлений лимонним соком і сиром пармезан чудово підходять до будь-якого виду м’яса або риби.

Я зізнаюся, не часто готую страви з замороженими овочами, однак нічого поганого в цьому немає. Зате ви можете легко і швидко приготувати легкий вечерю або перекус.

Покроковий рецепт

Вийміть заморожений горох і морква з морозилки і розморозьте їх при кімнатній температурі. Якщо є свіжий горошок і моркву, чудово! Почистіть і підготуйте їх.

Поки всі розморожується, очистіть часникові зубчики і дрібно наріжте їх. Викладіть часник разом з лавровими листками на сковороду і смажте протягом, приблизно, 4 – 5 хвилин на розігрітій оливковій олії, поки не піде аромат. Не пережарьте його.

Як тільки часник стане м’яким, додайте заморожену моркву на сковороду.
Перемішайте, додайте півсклянки води і тушкуйте під кришкою. Через 5 хвилин додайте в цю ж сковороду заморожений зелений горошок.

Добре перемішайте і тушкуйте, додавши дрібку перцю і солі. Потім додайте лимонну цедру.

Накрийте кришкою і готуйте овочі ще на 4-5 хвилин. В кінці перевірте, чи вони стали м’якими. Потім додайте тертий сир пармезан.

Тепер необхідно все перемішати і спробувати на сіль і перець, якщо потрібно, додайте ще.

Тушковані овочі викладіть на сервірувальне блюдо і подавайте до столу, прикрасивши зеленню. Приємного апетиту!