Овочевий гарнір – запечена брюссельська капуста

Овочевий гарнір – запечена брюссельська капуста – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Брюссельська капуста запечена в духовці, з ароматними травами провансу – неймовірно смачне і дієтичне блюдо. Відмінно підходить до м’ясних страв і страв з птиці.

Інгредієнти

брюссельська капуста – 0,5 кг
часник – 3 зубчики
прованські трави – 0,5 ч. л.
оливкова олія – 3 ст. л.
соєвий соус – 2 ст. л.
яблучний оцет – 1 ст. л.
сіль – за смаком

Як приготувати Овочевий гарнір – запечена брюссельська капуста

Найчастіше брюссельську капусту продають в замороженому вигляді, тому її бланшують в окропі кілька хвилин. У мене ж брюссельська капуста свіжа, тому я її не бланшую.

Покроковий рецепт

Готуємо всі необхідні продукти: брюссельську капусту, часник, соєвий соус, яблучний оцет, оливкову чи рослинну олію, прованські або будь-які інші італійські трави, сіль.

Брюссельську капусту промити, якщо головки великі, то розріжте їх навпіл.

Робимо заливку, в мисочку вливаємо олію, яблучний оцет, соєвий соус, додаємо дрібно нарізаний часник, італійські трави і трохи солі. Перемішуємо.

Брюссельську капусту викладаємо у форму.

Зверху поливаємо заливкою.

Відправляємо брюссельську капусту в попередньо розігріту духовку до 190 градусів, приблизно на 15 хвилин. Перевірити готовність брюссельської капусти можна проткнувши виделкою – легко проходить, значить готова. Подаємо до столу до будь-яких м’ясних страв чи як самостійну страву. Брюссельська капуста запечена в духовці смачна як в гарячому вигляді, так і в холодному. Приємного апетиту!