Овочевий салат з сиром і кунжутним насінням

Овочевий салат з сиром і кунжутним насінням – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Добре, якщо духова шафа оснащений режимом «Гриль», так як в ньому дуже зручно готувати овочі, які більш рівномірно пропікаються.

Якщо в духовці немає цього режиму, то можна просто встановити в ній температуру, що дорівнює двомстам градусам.

Отже, потрібно включити духовку, встановити в ній режим «Гриль», після цього промити бульба фенхеля, почистити його і нарізати тонкими пластинками або маленькими часточками. Промитий і очищений картопля нарізати невеликими шматочками довільної форми, підготувати форму для запікання і злегка змастити зсередини кунжутним маслом.

Викласти у цю ємність нарізані бульби, потім перемішати їх і запікати до повної готовності приблизно п’ятнадцять хвилин, в цей же час потрібно промити овочі, що залишилися, почистити їх, після чого нарізати кубиками середнього розміру. Викласти ці овочі в сковорідку і обсмажити в малій кількості кунжутного масла при регулярному помішуванні, а поки готуються всі овочі, можна промити будь листовий салат, якщо листя попалися занадто великі, то їх потрібно порвати руками.

Викласти промитий листовий салат на чистий рушник і підсушити, потім перекласти в салатник, туди ж відправити дрібні помідори, попередньо розрізані на половинки. Порубати листочки зеленого базиліка, нарізати кубиками будь-м’який сир, потім і ці компоненти викласти в салатник, після цього можна приготувати заправку з лаймового соку, перцю і солі.

Смажені і запечені овочі теж викласти в салатник, додати лаймову заправку, перемішати приготований салат, присипати його злегка обсмаженими кунжутним насінням і подавати відразу до столу.