Готується овочевий суп з червоною сочевицею дуже швидко, а з’їдається ще швидше. Це рідке блюдо відмінно підійде для повсякденного обіду, а подавати його рекомендується в гарячому вигляді з якою-небудь пряної свіжою зеленню.
Овочі для супу рекомендується попередньо обсмажити, а ті, хто хоче приготувати малокалорийное блюдо, можуть не використовувати рослинне масло.
Інгредієнти:
– рафінована олія рослинна будь (26 мл);
– червона сочевиця (170 г);
– будь-яка свіжа зелень рубана для подачі (за смаком);
– питна вода (півтора літра);
– сушений корінь селери (за смаком);
– салатний цибуля біла (150 г);
– сіль (на смак);
– морква (85 г);
– чорний перець тонкомолотий (за смаком);
– свіжі помідори соковиті (140 г);
– очищені зубці часникові невеликі (три штуки).
Процес приготування:
Почистити часникові зубчики, а також корінь селери, моркву і салатний цибулю. Всі компоненти добре промити і нарізати кубиками.
Далі промити помідори, нарізати їх шматочками середнього розміру, після цього підготувати каструлю, прогріти в ній вершкове масло, додати нарізану селеру і моркву, а також цибулю. При періодичному помішуванні обсмажувати ці інгредієнти хвилини дві, потім додати необхідну кількість води. Гарненько промити сочевицю і пересипати її в каструлю, перемішати інгредієнти і варити овочевий суп під кришкою приблизно п’ятнадцять хвилин. Відправити в каструлю нарізані помідори, додати за смаком сіль, насипати мелений перець, перемішати суп і готувати під кришкою ще хвилин сім, потім дати йому настоятися і подавати з зеленню.