Холодний овочевий салат – прекрасний перекус в спекотний літній день. Овочевий салат можна подавати як гарнір.
Інгредієнти
Для маринаду огірків: | |
огірки дуже тонко нарізані – 5 штук тепличні, без насіння | |
дистильованого білого оцту – 6 столових ложок | |
свіжий кріп – кілька гілок | |
крупної солі – 4 чайні ложки | |
Основне: | |
свіжий кріп – 3 столові ложки нарізаного | |
молода картопля – близько 10 штук середнього розміру | |
велика сіль для салату – на смак | |
тонко нарізаного білого цибулі – 1 чашка | |
редис тонко нарізаний – 8 штук | |
майонез – 3/4 чашки |
Холодний овочевий салат – прекрасний перекус в спекотний літній день. Овочевий салат можна подавати як гарнір. Час готування вказано без маринування.
Покроковий рецепт
Огірки наріжте дуже тоненько кільцями, покладіть їх пакет для маринаду і залийте оцтом, присипте сіллю. Додайте із пакет з огірками кілька гілочок кропу. Трохи взболтаете огірки і залиште маринуватися в прохолодне місце на кілька годин в холодильник і краще на ніч).
Приготувати картоплю. Відваріть цей овоч в солоній воді до готовності (близько 30 хвилин. Злийте воду, потім повністю остудіть. Наріжте картоплю тоненькими кружальцями.
Перейдемо до редиски. Редис гарненько промийте, зріжте кінчики і наріжте тоненько гуртками.
Помістіть картопля, редис і огірки (попередньо злив з них розсіл) у велику миску. Посипте все щедро з крупною сіллю і перцем.
Тепер додайте цибулю, попередньо почищений і тонко порізаний. Так само додайте 3 столові ложки кропу.
Безпосередньо перед подачею додайте овочевий салат на смак майонез. За необхідності, присипте додатково сіллю і перцем. Подавати салат холодним або при кімнатній температурі.