Зробимо суміш приправ, змішавши 2 столові ложки солодкого соусу чилі, 1 / 4 чайної ложки меленої куркуми, 1 / 4 чайної ложки червоного перцю і 1 / 4 чайної ложки паприки.
2 курячі грудки добре промити під проточною водою, нарізати довгими смужками(приблизно 350 р).
Обсмажити в сковороді з високими стінками на 1 столовій ложці оливкової олії на середньому вогні курячу грудку зі сумішшю приправ.
Нарізати кубиками болгарський перець.
Почистити і нарізати моркву.
Взяти гриби, помити.
Гриби нарізати і закинути в сковороду до курячого м’яса.
Смажити ще 5 – 7 хвилин (не пересмажувати), перекласти зі сковороди на тарілку. У ту ж сковороду додати ще 1 столову ложку оливкової олії. Обсмажити на середньому вогні моркву і болгарський перець до золотистого кольору (близько 2 -х хвилин). Покласти куряче м’ясо з грибами назад в сковороду.
Додати рубаний часник і рис. Готувати, помішуючи, поки рис не стане прозорим (1 – 2 хвилини). Потім додати помідори і курячий бульйон. Приправити сіллю і перцем. Довести до кипіння, зменшити вогонь, закрити кришкою і варити, поки рис не стане м’яким (близько 20 – 25 хвилин). Рідина повинна вся вбратися в рис.
Подавати на стіл відразу. Приємного апетиту!
Порада: якщо при варінні рису вода випарувалася, додайте трохи води, якщо ж навпаки води занадто багато, просто відкрийте на час кришку, щоб вона випарувалася.