Дуже ніжні,легкі,смачні.

Інгредієнти
| молоко – 300 грам тепле | |
| цукор – 100 грам | |
| дріжджі – 20 грам | |
| борошно – 500 грам | |
| жовтки – 3 штуки | |
| масло рослинне – 70 грам | |
| масло вершкове – 70 грам | |
| цукор ванільний – 2 пакетика | |
| сіль – 0,5 чайної ложки | |
| рослинне масло – 1 літр для смаження пончиків | |
| вишня у власному соку – 100 грам | |
| шоколад – 100 грам | |
| цукрова пудра – 100 грам |
Історія польської кухні розповідає про те,що глибоко в давні часи коли б кинув пончиком в око,міг би й залишитися без ока. На сьогоднішній день,пончики на стільки пишні,легкі,що при стискивании їх у руці,вони знову повертаються до свого колишнього вигляду, наче губка, і настільки легкі,що вітер може здути їх з поверхні.
Покроковий рецепт

Молоко підігріти,додати 1 столову ложку цукру, 20 г дріжджів, 2 столові ложки борошна-зробити опару. Залишити на 10 хвилин.

Жовтки збити з рештою цукру і ванільним цукром,додати розтоплене вершкове масло,рослинна олія,0,5 чайної ложки солі і борошно -замісити тісто.

Тісто залишити в теплому місці, щоб підійшло, збити 2 рази.

І на третій раз вже зробити пончики. У отриманих пончиків робити невелику дірку. Коли пончики добре підійдуть, в дірку вставити вишні, які процідити від соку, і з вишнями смажити. Смажити у великій кількості олії,але на маленькому вогні,щоб пончики пропеклися,або в мультиварці.

Готові пампушки посипати цукровою пудрою і полити розтопленим шоколадом. Приємного апетиту!
