Пангасіус, запечена в духовці з овочами

Пангасіус, запечена в духовці з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Беремо тушку пангасіуса, миємо її і чистимо, видаляємо плавники, голову, нутрощі і т. д.

Потім викладаємо рибу на фольгу для запікання (фольга повинна бути глянсовою стороною назовні, щоб риба при запіканні не згоріла), посипаємо з усіх боків і всередині теж меленим чорним перцем і сіллю.

Щільно загортаємо фольгу, кладемо «сверточки на деко і ставимо запікатися в духовку при температурі 200 градусів приблизно на 20 хвилин.

Поки риба в духовці, готуємо овочі. Вам знадобиться одна велика морквина і така ж голівка ріпчастої цибулі. Моркву треба почистити і натерти на крупній тертці, цибулю почистити і нарізати півкільцями.

Далі в сковорідку наливаємо трохи олії і засипаємо овочі. Трохи підсмажуємо їх, а потім додаємо туди ж 1/2 чайної ложки меленого імбиру, 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха, 2 лаврових листки, мелений чорний перець і сіль за смаком. Перемішуємо вміст сковорідки і додаємо до нього дві столові ложки томатного соусу і півсклянки води.

Тепер потрібно гасити овочі в соусі до тих пір, поки вони не стануть м’якими.

Коли морква і цибуля будуть готові (тобто стануть м’якими), виймаємо пангасіуса з духовки, акуратно розгортаємо фольгу і фаршируємо овочами рибу, а решту підливку викладаємо зверху. Тепер ваше блюдо знову потрібно накрити фольгою і поставити в духовку ще на 20 хвилин. Тепер температуру можна знизити до 160 градусів. Слідкуйте за тим, щоб фольга була щільно загорнута для того, щоб рибна підлива не могла витекти на деко. Справа в тому, що сік, змішаний з овочами, додасть неповторний смак гарніру.

Хочу попередити, що пангасіус – риба жирна, тому подавати його потрібно з звичайним вареною картоплею або гарніром, в якому не буде ні краплі олії. Блюдо тоді вийде дуже гармонійним. Отже, запечений пангасіус з овочами готовий! Приємного апетиту!