Легкі, повітряні панкейкі – прекрасний вибір на сніданок. Додайте сироп або варення, це буде ідеальне поєднання.
Інгредієнти
Борошно – 1 склянка | |
Розпушувач – 1 чайна ложка | |
Цукрова пудра – 2 столові ложки | |
Молоко – 1 стакан | |
Яйце – 2 штуки | |
Сіль – 1 щіпка | |
Рослинне масло – 1 чайна ложка |
Простий рецепт, не вимагає великих витрат часу, впорається навіть новачок приготуванням, а на виході виходить прекрасний сніданок для всієї родини. Весь секрет цього рецепта полягає в повітряній текстури тіста. Саме тому замість цукру краще взяти цукрову пудру. Цукор теж можна використовувати, але тісто може стати іншим по текстурі. З цієї ж причини підсумкове змішування інгредієнтів потрібно робити вручну і гранично акуратно без грубих рухів, щоб зберегти пишність і легкість тесту.
Покроковий рецепт
Просіваємо сухі інгредієнти – борошно, розпушувач і цукрову пудру.
Відокремлюємо білки від жовтків.
Збиваємо жовтки і молоко, з’єднуємо з сухими інгредієнтами і збиваємо однорідне тісто.
Додаємо дрібку солі в білки, щоб стабілізувати їх. Починаємо збивати на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи її. Білки потрібно збити в пишну піну середньої густоти.
Акуратно змішуємо білки і тісто вручну віночком або лопаткою.
Розігріваємо сковороду, наливаємо краплю олії і розтираємо його серветкою. Панкейкі традиційно випікаються на сухій сковороді. Столовою ложкою формуємо панкейкі. Коли тісто покривається отворами, потрібно перевернути панкейк і випікати ще пів хвилини.
Готово! Смак у панкейків досить нейтральний, тому сміливо можна додавати улюблене варення, згущене молоко або різні сиропи.