Солодкі ванільні млинці до чаю

Солодкі ванільні млинці до чаю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Млинці улюблене блюдо мільйонів людей.

Інгредієнти

Яйця курячі – 3
Цукор – 3 ст. л. 70 гр.
Сіль – 1/3 ч. л.
Борошно – 5 ст. л. 140 гр.
Молоко – 400 мл
Рослинне масло – 1 ст. л.
ванільний цукор – 1 пак.

Як приготувати Солодкі ванільні млинці до чаю

Млинці улюблене блюдо мільйонів людей. Хто з нас будучи дитиною не тягав у мами з тарілки щойно приготовані гарячі і такі смачні млинці? Їх можна є просто так чи з сиром, варенням, ягодами, маком, начинка може бути солодкою або солоною. Для слов’янської культури традиція випікання млинців на масляну має глибокі коріння і давно набула релігійно-обрядовий характер.

Покроковий рецепт

Для початку потрібно розмішати яйця з сіллю до однорідності. Збивати в піну не потрібно.

Потім перемішати яєчну суміш з цукром. Сюди ж потрібно додати ванільний цукор або ванілін.

Приступаємо до додавання борошна. Що б тісто вийшло гладким і без грудочок, борошно потрібно всипати поступово по 1 столовій ложці. За кожним разом ретельно вимішуючи тісто.
Увага: борошна може піти більше або менше ніж написано в рецепті, оскільки розмір яєць і якість борошна у всіх різні.
Готове тісто дуже нагадує густу сметану.

Тепер починаємо додавати молоко. Спочатку одну столову ложку, потім 2, потім 4 і так поки тісто не вийде як вершки середньої жирності і не густе, і не рідке. Після кожної порції молока тісто потрібно перемішати.

Ось і готова основа для млинців. Можна приступати до їх випікання. Суху сковороду, ставимо на вогонь і прогріваємо протягом пари хвилин. Потім її потрібно змастити соняшниковою або вершковим маслом (зовсім не багато). Якщо у вас сковорода з антипригарним покриттям, то додайте невелику кількість рослинного масла в тісто. Після цього вам не потрібно буде боятися прилипання млинців до сковороді.
Тепер настала черга самого складного: виливаємо на сковороду тісто для млинців і розподіляємо рівномірно по її поверхні. Коли буде видно, що тісто повністю пропеклося можна перевертати на зворотний бік. І через 10 – 15 секунд його потрібно зняти.
Потрібно пам’ятати, що від інтенсивності вогню буде залежати рум’яність ваших млинців. На слабкому вогні вони довше дбають і виходять біленькі, на вогні сильніше вони вийдуть більш золотисті. Головне не позіхати, що б млинці не підгоріли.
І повторюємо всю процедуру до того часу поки тісто не закінчиться.
Якщо ви боїтеся, що блін в стопці будуть злипатися їх можна змащувати вершковим маслом, воно так само приємно вплине на їх смак. Але і без масла це божественно смачно

Солодкі ванільні млинці готові. Їх можна їсти без начинки і в цьому є щось ностальгічне з ароматом дитинства, але побажанням з них можна зробити налисники або подати з будь-яким топпінгом, який у вас є. Нехай вам буде смачно!