Паштет з курячої печінки і сердечок

Паштет з курячої печінки і сердечок – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Печінковим паштетом в наш час нікого не здивувати. Але з додаванням курячих сердечок, він набуває зовсім інший смак і неймовірну ніжність.

Інгредієнти

Куряча печінка – 200 г
Курячі сердечка – 200 г
Морква – 2 шт
Цибуля ріпчаста – 2 шт
Олія – для смаження
Вода – 0,5 склянки
Сіль, перець чорний мелений – за смаком
Масло вершкове – 2 ч. л.

Як приготувати Паштет з курячої печінки і сердечок

Паштет – це ідеальний варіант закуски, так як його можна мазати на тости, викладати в тарталетки, закручувати в лаваш і багато інших способів подачі цієї страви. Паштет з печінки і сердечок виходить неймовірно ніжним і підходить для всіх членів сім’ї, в тому числі для прикорму навіть найменших діток (з 1 року).

Покроковий рецепт

Печінка з сердечками промиваємо під проточною водою і ретельно очищаємо від непотрібних прожилок, жиру і згустків крові.

На розпечене в сковороді рослинне масло викладаємо печінку і сердечка. Далі потрібно посолити і поперчити чорним меленим перцем. Обсмажуємо протягом 3 хв з кожної сторони. Потім вливаємо в сковороду пів склянки води, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і прикручуємо вогонь. Після цього тушкувати ще 15 хв.

Очищену від шкірки моркву натираємо на крупній тертці. Цибулю також очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками.

Моркву з цибулею обсмажуємо на сковороді під кришкою на маленькому вогні протягом 15 хв, при цьому періодично помішуючи.

Готові печінка з сердечками перекладаємо в чашу блендера. Додаємо зажарку і ретельно все перебиваємо до отримання однорідної маси.
У готовий паштет додаємо 2 ч. л. розм’якшеного вершкового масла. Паштет готовий! Виходить дуже смачним і ніжним, як у теплом, так і в охолодженому вигляді.