Печінковим паштетом в наш час нікого не здивувати. Але з додаванням курячих сердечок, він набуває зовсім інший смак і неймовірну ніжність.
Інгредієнти
Куряча печінка – 200 г | |
Курячі сердечка – 200 г | |
Морква – 2 шт | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт | |
Олія – для смаження | |
Вода – 0,5 склянки | |
Сіль, перець чорний мелений – за смаком | |
Масло вершкове – 2 ч. л. |
Паштет – це ідеальний варіант закуски, так як його можна мазати на тости, викладати в тарталетки, закручувати в лаваш і багато інших способів подачі цієї страви. Паштет з печінки і сердечок виходить неймовірно ніжним і підходить для всіх членів сім’ї, в тому числі для прикорму навіть найменших діток (з 1 року).
Покроковий рецепт
Печінка з сердечками промиваємо під проточною водою і ретельно очищаємо від непотрібних прожилок, жиру і згустків крові.
На розпечене в сковороді рослинне масло викладаємо печінку і сердечка. Далі потрібно посолити і поперчити чорним меленим перцем. Обсмажуємо протягом 3 хв з кожної сторони. Потім вливаємо в сковороду пів склянки води, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і прикручуємо вогонь. Після цього тушкувати ще 15 хв.
Очищену від шкірки моркву натираємо на крупній тертці. Цибулю також очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками.
Моркву з цибулею обсмажуємо на сковороді під кришкою на маленькому вогні протягом 15 хв, при цьому періодично помішуючи.
Готові печінка з сердечками перекладаємо в чашу блендера. Додаємо зажарку і ретельно все перебиваємо до отримання однорідної маси.
У готовий паштет додаємо 2 ч. л. розм’якшеного вершкового масла. Паштет готовий! Виходить дуже смачним і ніжним, як у теплом, так і в охолодженому вигляді.