Спершу, потрібно приготувати опару з теплого молока, дріжджів і 1/3 частини цукру. Додати трохи борошна і відправити суміш підніматися в пишну піну в теплому місці.
Збити жовтки з цукром, ваніллю і одним цільним яйцем.
Просіяти борошно. Додати в продукт опару і жовткову масу з дрібкою солі.
Тісто накрити і відправити на годину в тепло підійматися.
Тим часом, потрібно промити сухофрукти та цукати і замочити в ромі.
Підійшло тісто розділити на два паски. Розкачати в пласт кожен шматочок тіста.
Рясно змастити тісто олією – по 50 грамів на кожен пласт тіста. Присипати сухофруктами.
Згорнути рулет і розрізати виріб не до кінця на два джгута.
Згорнути равлика в одну сторону.
Поверх викласти шари з другого джгута.
Помістити сформований паска у форму для випічки і відправити в тепле місце для підйому – на годину. Потім, потрібно відправити випічку в духовку – до сухої палички при 180 градусах.
Готову паску можна залишити як є.
Або ж прикрасити цукровою глазур’ю. Смачний і ароматний паска готова! Приємного апетиту!