Паста Маринара

Паста Марінара – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Макарони з морепродуктів в пікантному вершковому соусі.

Інгредієнти

Макарони спагетті – 400 г Замість спагеті можна використовувати стрічкову пасту фетучіні
Суміш морепродуктів – 400 г Морепродукти можуть бути різними – кальмари, мідії, гребінці, креветки, як заморожені, так і в розсолі.
Вершки 10% – 200 мл
Сир плавлений вершковий – 200 г Сир можна використовувати як кусковий, так і у ванночці
Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру
Часник – 1 зубчик невеликого розміру
Оливкова олія – 1 ст. ложка
Масло вершкове – 1 ч. ложка
Спеції та трави – по смаку Чорний і білий перець, сіль, мускатний горіх, суміш сухих італійських трав.

Як приготувати Паста Маринара

Саме швидке в приготуванні блюдо, звичайно, макарони! Але як зробити його смачним, корисним і різноманітним? Італійці давно вирішили цю проблему, і за кількістю рецептів пасти, так вони називають макарони, безумовно попереду планети всієї. Один із самих, на мій погляд, незвичайних і корисних варіантів її приготування – паста Маринара, що для російської людини означає “макарони з морепродуктів”. Це блюдо нікого в нашій родині не залишає байдужим, оскільки не тільки дуже смачне і ситне, але й досить швидко і просто готується.

Покроковий рецепт


Відварити макарони до готовності в киплячій підсоленій воді. Вони будуть смачніше, якщо додати під час варіння 1 ч. ложку оливкової олії. Викласти в миску, додавши шматочок вершкового масла, щоб макарони не злиплися.


Дрібно нарізати ріпчасту цибулю і обсмажити на оливковій олії, безперервно помішуючи, протягом 5 хвилин.

Морепродукти заморожені – обдати окропом і відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Якщо використовувати готову суміш морепродуктів в розсолі, то просто викласти їх з банки, великі шматочки – порізати.


Додати морепродукти до смаженій луку, помішуючи на середньому вогні, готувати протягом 5 хвилин. Коли виділиться сік, додати суміш перців, подрібнений або сухий часник, сіль і тертий мускатний горіх за смаком. Для аромату я додаю готову суміш сухих італійських трав, але можна використовувати будь-які трави, які є в наявності: орегано, базилік, розмарин.

Додати плавлений вершковий сир і вершки, постійно помішуючи, але не доводячи до кипіння, тримати на слабкому вогні ще 5 хвилин, поки суміш не загусне.

Подавати, виклавши соус з морепродуктів на спагетті і добре перемішавши. Можна прикрасити пасту гілочкою базиліка.
Приємного апетиту!