Паста Маринара

Паста Марінара – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Відварити макарони до готовності в киплячій підсоленій воді. Вони будуть смачніше, якщо додати під час варіння 1 ч. ложку оливкової олії. Викласти в миску, додавши шматочок вершкового масла, щоб макарони не злиплися.


Дрібно нарізати ріпчасту цибулю і обсмажити на оливковій олії, безперервно помішуючи, протягом 5 хвилин.

Морепродукти заморожені – обдати окропом і відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Якщо використовувати готову суміш морепродуктів в розсолі, то просто викласти їх з банки, великі шматочки – порізати.


Додати морепродукти до смаженій луку, помішуючи на середньому вогні, готувати протягом 5 хвилин. Коли виділиться сік, додати суміш перців, подрібнений або сухий часник, сіль і тертий мускатний горіх за смаком. Для аромату я додаю готову суміш сухих італійських трав, але можна використовувати будь-які трави, які є в наявності: орегано, базилік, розмарин.

Додати плавлений вершковий сир і вершки, постійно помішуючи, але не доводячи до кипіння, тримати на слабкому вогні ще 5 хвилин, поки суміш не загусне.

Подавати, виклавши соус з морепродуктів на спагетті і добре перемішавши. Можна прикрасити пасту гілочкою базиліка.
Приємного апетиту!