Страва являє собою локшину, зварену на міцному курячому бульйоні з додаванням вершкового масла.
Інгредієнти
Курка – 0,5 кг | |
Вода – 1,5 літра | |
Павутинка – 1,5 склянки | |
Перець чорний горошок – 5 горошин | |
Лавровий лист – 1 лист | |
Сіль – за смаком |
Незвичайне друге блюдо відноситься до розряду «швидко і просто». Страва дуже ситна. Густоту можна регулювати залежно від віку їдців і їх переваг. Страва ідеально підходить людям похилого віку, дітям, видужуючим людям. Для бульйону краще брати частини курки з шкіркою, обов’язково додавання кісточок. Найкраще взяти курячу грудку і стегно – для навару і м’яса.
Покроковий рецепт
Курку добре промити, залити холодною водою, кинути туди перець горошком, лавровий лист, варити протягом півтора годин, до тих пір, поки м’ясо не буде вільно відділятися від кісточок. За 10 хвилин до закінчення варіння посолити.
Готове м’ясо вийняти, дати трохи охолонути, відокремити від кісток.
У киплячий бульйон всипати павутинку, перемішати. Варити до готовності макаронів (5-7 хвилин). Залишити на дні трохи рідини.
Додати куряче м’ясо, прокип’ятити 2-3 хвилини.
Додати вершкове масло за смаком.
Закрити кришкою. Дати настоятися.