Печена картопля в оригінальному виконанні

Печена картопля в оригінальному виконанні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Моєму картопля, зрізаємо попки і одягаємо шпажки, насаджуючи картоплину як м’ясо на шампур (я замінила шпажки на зубочистки, тому що син, намагаючись допомогти, зламав шпажки).
Між картоплею повинно залишитися 0,3 мм відстані.


Далі беремо ніж і робимо спіральку, вирізаючи кожну до шпажки (саме вона не дає розпастися картоплині на скибочки).
На всі 6 картоплин у мене пішло 10 хвилин.
Готові спіральки розправляємо і викладаємо на пергамент.



Готуємо соус для картоплі.
Оливкова масло збиваємо з дрібкою солі, натертим на дрібній тертці часником і спеціями. Все перемішуємо до однорідної маси.


Змащуємо картоплю, промазуючи кожну гурток. Картопляні спіральки змащуємо з обох сторін.
Синочку змащуємо тільки оливковою олією з дрібкою солі (так теж дуже смачно).



Ставимо в добре розігріту духовку на 200 градусів на 35 хвилин.
Поки картопляний серпантин печеться, ароматище такий, що мої чоловіки біля духовки тільки і “паслися” )))))
Виймаємо, викладаємо на тарілку: синочок з вершками, мені з соусом вершки+французька гірчиця, а татові гострий соус і корейська морква (в моїх рецептах є кроки приготування).
Бон апетит!
балуйте себе смачними і красивими стравами!