Картопля з салом в духовці – рецепт смачного гарніру до вашого столу!
Інгредієнти
Морква – 1 шт. | |
Цибулю зелений – невеликий пучок | |
Часник зелений – невеликий пучок | |
Картопля – 6 шт. | |
Сало – 50 г | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Перець білий – за смаком | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. |
Апетитні овочі в духовці з салом і зеленню – ситний і смачний гарнір на всі випадки життя. Блюдо готуватися легко, просто і швидко, а результат порадує любителів сільських страв родом з дитинства.
Покроковий рецепт
Нарізати очищену картоплю на пластинки шириною в півсантиметра. Додати спеції до овочів, сіль, білий перець. Також,необхідно порізати тонкими брусочками моркву. Перемішати овочі і відставити.
Викласти в один шар картоплі і моркву в форму, змащену маслом.
Щедро посипати овочі рубаною зеленню за смаком – цибулею, часником, кропивою, розмарином або петрушкою.
Покрити овочі тонкими скибочками сала.
Накрити другим шаром картоплі всі овочі і відправити в духовку на 50 хвилин, виставивши температуру до 180 градусів. Орієнтуватися потрібно на м’якість картоплі і рум’яність шматочків сала.
Ароматні, смачні і апетитні овочі готові! Подавати на гарнір до холодних овочевих салатів або легких закусок. Страва особливо смачне в поєднанні зі сметаною і стравами з яєць, весняний салат з редиски. Приємного апетиту!