Соковите м’ясо, розсипчаста картопля, наваристий ароматний бульйон – все це неймовірно смачна печеня по-домашньому!
Інгредієнти
М’ясо – 500 р. | |
Цибуля – 2 шт. | |
Часник – 5 зубчиків | |
Картопля – 10-12 шт. | |
Рослинне масло – 5 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Соєвий соус – 3-4 ст. л. |
Печеня або по-іншому тушковану м’ясо з картоплею, до цих пір залишається улюбленим блюдом для багатьох. Його можна приготувати в абсолютно звичайний день на обід або ж накрити стіл на святкову вечерю, і там і там воно буде дуже доречно. Раніше це блюдо готувалося в печі і вважалося традиційним російським блюдом.
Для приготування можна використовувати будь-яке м’ясо, звичайно, найпоширеніше це з свинини, але це зовсім не означає, що воно найсмачніше, тут кому як подобається і яке м’ясо є в наявності. Спекотне можна зробити і дієтичним блюдом використовуючи дієтичне м’ясо кролика або індички.
У нашому рецепті буде використовуватися два види м’яса: м’ясо дикого оленя – ізюбра і свиняча шия, знадобиться приблизно півкілограма. Підготуйте ще близько 12 середніх картоплин, цибуля, часник, рослинне масло, сіль, соєвий соус і спеції. Добре поєднується з м’ясом насіння гірчиці, чорний перець, коріандр, червоний перець, всіляка зелень і кмин.
Покроковий рецепт
Добре промиваємо м’ясо і очищаємо від жорстких жилок.
Ріжемо вздовж волокон невеликими шматочками.
Очищаємо цибулю і часник, режим досить великими півкільцями.
Очищаємо і миємо картоплю, ріжемо крупно, приблизно на 4 частини.
У казан або каструлю, краще якщо вона буде з товстим дном, наливаємо олію, обсмажуємо м’ясо.
Після того, як гарненько присмажилося м’ясо, висипаємо цибулю і часник, продовжуємо смажити. Якщо потрібно, можна підлити ще масла.
Заливаємо водою і тушкуємо протягом 40 хвилин.
Закладаємо картоплю, продовжуємо тушкувати. Поставте на середній вогонь.
Додаємо соєвий соус, сіль і спеції. Тушкуємо ще приблизно хвилин 15, якщо потрібно, можна долити трохи води або бульйону. Наше печеня готова, насолоджуйтесь чудовим смаком приготованих вами їжі!