Блюдо, яке є в будь-якій шкільній їдальні!
Інгредієнти
свинина – 400 гр. | |
картопля – 1 кг. | |
цибуля – 1 шт. | |
морква – 1 шт. | |
зелень – за бажанням | |
спеції – за смаком |
Справжня господиня повинна вміти готувати печеню по-домашньому! Це найстаріше, найбільш просте і в той же час найсмачніше блюдо російської кухні.
Покроковий рецепт
Картоплю очистити , помити і нарізати невеликими кубиками. Залити водою так, щоб трохи прикривала картоплю. Поставити варитися.
Тим часом свинину нарізати невеликими шматочками, окремо обсмажити до напівготовності з додаванням солі. При бажанні можна додати хмелі-сунелі або каррі. Східні приправи додадуть цікавий аромат і тільки прикрасять страву.
Коли картопля звариться, його потрібно посолити. Додати обсмажене м’ясо і залишити тушкуватися.
Подрібнені цибулю і моркву обсмажити до золотистого кольору і додати в сковороду. Перемішати. Додати за смаком спеції. Залишити гаситися ще хвилин на 15.
Перед тим, як зняти страву з вогню, можна додати трохи ароматної зелені. Печеня по-домашньому готове до подачі!
Дане блюдо готується ще і в горщиках.