Печеня по-домашньому з яловичиною

Печеня по-домашньому з яловичиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для спекотного вибираємо м’ясо, в якому мало прожилок і прошарків. Відповідний шматок яловичини нарізаємо у формі брусків. Паралельно з цим процесом ставимо на плиту глибоку сковороду або сотейник. Вливаємо в сковороду олію.

Як тільки масло на сковороді прогріється до оптимальної температури і почне «шипіти», викладаємо в сковороду м’ясні брусочки. Вогонь виставляємо більше середнього. Підсмажуємо м’ясні шматочки в олії до утворення скоринки. Часу на цей процес відводиться 2-3 хвилини. М’ясні шматочки перемішуйте.

Поки яловичина для спекотного підсмажується на сковороді, наріжемо наступний інгредієнт – моркву – на брусочки. Можна, звичайно ж, моркву і натерти, але в процесі гасіння морквина зовсім «загубиться» серед інших інгредієнтів, тому її краще так сильно не дрібнити.

М’ясні шматочки в нас вже підсмажилися, використовуючи шумівку, витягаємо яловичину зі сковороди. Перекладаємо м’ясо в миску, а на сковороду переправляємо морквяну нарізку.

Поки морква підсмажується, наріжемо лук. Спочатку розділіть цибулю на четвертинки ножем, а потім кожну частку наріжте смужками.

Так само, як і м’ясні шматочки, моркву витягаємо зі сковороди, перекладаємо до м’яса в миску. На сковороду кладемо цибулю.

Поки цибуля підсмажується, очищену картоплю нарізаємо великими кубиками. Підсмажену цибулю приєднуємо до м’яса і моркви, а на сковороду перекладаємо картоплю. Підсмажуємо картопля 3-4 хвилинку. Картопляні кубики покриються в процесі скоринкою, а всередині залишаться сирими.

До картоплі додаємо підсмажені шматочки яловичини, моркву та цибулю.

Заливаємо інгредієнти на сковороді кип’яченою водою. Тушкуємо печеня під кришкою до готовності (45-50 хвилин). В процесі приправляємо страву сіллю за смаком і спеціями.

Апетитне печеня по-домашньому готово! Приємної вам трапези!