Печеня по-домашньому, зі свининою та грибами

Печеня по-домашньому, зі свининою та грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Свинину промити, видалити жили, якщо такі є, нарізати шматочками товщиною приблизно 1 см і довжиною 3-5 див Покласти м’ясо свинини на дно горщика.

Гриби промити (я використовувала печериці, ви можете взяти інші на свій смак), нарізати великими шматками, якщо маленькі гриби – навпіл. Викласти гриби 2-им шаром на м’ясо.

Ріпчасту цибулю почистити, дрібно нарізати, додати до грибів. Картоплю почистити, нарізати кубиками середнього розміру, покласти в горщик на цибулю. У кожен горщик покласти приблизно половину чайної ложки приправи до м’яса, посолити і поперечить за смаком.

Натерти сир твердого сорту на великій треку. Викласти жменю сиру поверх картоплі. Половину обсягу горщика заповнити сметаною, що залишилася половину – водою. Накрити кришкою і поставити в розігріту духовку. Запікати приблизно 40 хвилин при температурі 190 градусів за Цельсієм.

В готову страву додати зелені, за бажанням, для аромату можна видавити трохи часнику. Печеня зі свининою, картоплею і грибами готово! Подавати страву на стіл можна прямо в горщиках.
Приємного апетиту!