Печеня з бараниною і овочами по-домашньому

Печеня з бараниною і овочами по-домашньому – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Баранячі реберця промити під проточною водою, обсушити, порізати на порційні шматочки. Підготовлені реберця швидко обсмажити в казані на розпеченому рослинному маслі. Рослинну олію слід використовувати обмеженої кількості, так як баранина містить достатню кількість жиру.

Підготувати овочі. Ріпчасту цибулю почистити, порізати півкільцями крупно. Моркву почистити, довільно нарізати ножем на великі шматки. У болгарського перцю видалити плодоніжки і серцевину, порізати на шматочки. Картоплю почистити, порізати навпіл або на 4 частини.

До подрумянившимся ребрышкам додати нарізану півкільцями цибулю, перемішати.

Смажачи на середньому вогні і, постійно помішуючи довести цибулю до м’якого стану. Потім додати картоплю, нарізану великими шматками. Хвилин 5-10 обсмажувати все на сильному вогні, не забуваючи при цьому стояти біля плити і весь час перемішувати овочі з м’ясом.

У казан додати воду, покласти моркву і болгарський перець, нарізані раніше великими шматками. Після закипання заправити все спеціями. Спекотне посолити і поперчити за смаком.

Тепер необхідно зменшити вогонь до мінімуму, накрити щільно не казан кришкою і продовжувати варити до готовності. Рідина повинна википіти майже повністю. У готовому блюді бажано бачити її поменше. Чим менше рідини, тим менше це буде схоже на суп, а вийде смачне і красиве друге блюдо — печеня з баранячими реберцями. Але якщо ви любите їсти овочі в прихлебку, трохи збільште кількість води, солі та спецій у кроці 4.

Печеня з бараниною і овочами по-домашньому готово. Розкласти печеня по глибоких тарілках. Подавати до столу негайно. Приємного апетиту!