Печериці фаршировані баклажанами і волоськими горіхами

Печериці фаршировані баклажанами і волоськими горіхами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гриби почистити, помити, обсушити. Відрізати ніжки. Відкласти в сторону капелюшки, ніжки нарізати невеликими кубиками.

Баклажани очистити від листя (за бажанням можна зняти шкірку), нарізати дрібними кубиками. Замочити кубики баклажанів в солоній воді. Приблизно, дати постояти близько 15 хвилин, щоб пішла гіркота. Злити воду, обсушити на скільки це можливо (зручніше це зробити на плоскій тарілці). У сковороді розігріти 4 столові ложки оливкової олії, обсмажити нарізані і вимочені баклажани до золотистого кольору. Час смаження займає близько 7 хвилин на середньому вогні. Додати порізані ніжки грибів шампіньйонів, смажити ще 3 хвилини. Зняти з вогню.

Розігріти духовку до 180 ° С. Подрібнити гострим ножем 1/2 склянки волоських горіхів (або подрібнити за допомогою блендера). Дрібно нарізати свіжу петрушку, кінзу і кріп (за бажанням, можете використовувати іншу зелень). У глибокій мисці змішати приготовані баклажани, ніжки грибів, подрібнену зелень і подрібнені волоські горіхи. Приправити сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Акуратно перемішати суміш ложкою. За допомогою чайної ложки, заповнити кожен гриб-чашку приготовленої начинкою. Зверху фаршировані гриби печериці посипати тертим сиром. Викласти гриби на деко. Запікати в духовці близько 20 хвилин (або поки капелюшки не стануть м’якими, а сир розплавиться).

Подавати фаршировані запечені печериці до столу негайно. Приємного апетиту!