До вибору основного інгредієнта поставтеся уважно. Краще вибирати свіжу, не заморожену печінку. За кольором темно-червону, не сильно яскраву, без зайвого запаху і білої слизу.
Готуємо продукти. Чистимо цибулю, моркву, миємо під проточною водою печінку і сало.
Все пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо яйце, сметану, борошно, цукор, сіль, перець і соду. Гарненько масу перемішуємо ложкою.
Ставимо на вогонь сковорідку, додаємо олію. Коли сковорідка розігріється, викладаємо по одній столовій ложці на котлету печінкової маси і смажимо на середньому вогні приблизно 1 хвилини з кожного боку. Головне не пересмажити і стежити, щоб серединка котлети не була червоною.
Для вбирання зайвого жиру викладаємо котлети на тарілку з серветкою. Даємо охолонути і приступаємо їсти. Задоволення гарантовано! Приємного апетиту!