Печінковий торт – чудова страва до святкового столу. Це оригінально і смачно.
Інгредієнти
куряча печінка – 350 гр | |
морква – 1 шт | |
перець болгарський – 1 шт | |
майонез – 4 столові ложки | |
часник – 1 долка | |
сіль – за смаком | |
перець чорний мелений – за смаком | |
яйце – 2 шт | |
борошно – 6 столових ложок |
З курячої печінки можна приготувати безліч страв. Сьогодні я розповім, як приготувати торт з печінки. Смак виходить ніжний і в той же час живильний. У даного страви відсутня, властивий печінки, гіркуваті присмак.
Покроковий рецепт
Курячу печінку подрібнюємо до рідкої консистенції. Для цього я використовую кухонний комбайн, але можна блендер. В ручну отримати дану консистенцію не вийти.
В подрібнену печінку додаємо борошно, яйця, сіль, чорний мелений перець і пропущений через часникодавку часник. Ще раз все перемішуємо в комбайні або блендером. Суміш повинна вийти однорідна.
Приготуємо начинку для торта. Морква натремо на крупній тертці. Болгарський перець поріжемо тонкою соломкою. Все це обсмажуємо на рослинному маслі близько 10 хвилин до готовності. Морква повинна вийти м’яка.
Тепер смажимо печінку. Добре розігріваємо сковороду. Додаємо невелику кількість рослинного масла. Масло додаємо один раз, далі будемо смажити на розпеченій сковороді без масла. Виливаємо дві ложки раніше отриманої печінкової суміші на сковороду, розподіляємо по поверхні сковороди. Печінковий млинець повинен вийти тонкий. Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. Час смаження одного боку близько 2 хвилин. І так кожен млинець.
Обсмажений печінковий млинець викладаємо на блюдо. Змащуємо майонезом.
Зверху викладаємо обсмажену моркву з перцем.
На начинку кладемо ще печінковий млинець. Далі по тій же схемі. У мене в печінковому торті вийшло 5 коржів. З такої кількості печінковий суміші виходить 2 тортика.
Останній корж змащуємо майонезом. Прикрашаємо овочами. Торт готовий. Приємного апетиту!