Пропоную поласувати ніжним, вишуканим, незвичайним і дуже смачним французьким десертом.
Інгредієнти
Для тіста: | |
мигдальна борошно – 165 гр. | |
цукрова пудра – 165 гр. | |
білки – 115 гр. | |
цукор – 150 гр. | |
Для крему: | |
сік лимона – 50 гр. | |
цедра лимона – 1 ч. л. | |
цукор – 2 ст. л. | |
жовтки – 2 шт | |
масло вершкове – 100 гр. |
Макаронів – це маленькі безешные печеньки з французької кухні, хрусткі зовні і м’які всередині з ніжною кремовою прошарком.
Готуються ці тістечка з мигдальної муки, яєчних білків та цукрової пудри. В приготуванні дуже важливо дотримуватися пропорції інгредієнтів, аж, до грама, інакше нічого не вийде. Десерт дуже ніжний, вишуканий і приємний на смак.
Покроковий рецепт
Для початку підготуємо необхідні інгредієнти для печива: мигдальна борошно, цукрова пудра, білки, цукор. Якщо мигдалеву борошно не вдалося купити в магазині, зробіть її самі, подрібніть мигдаль в кавомолці. Борошно кілька разів просійте через сито. Що стосується білків, вони повинні бути постарені (тобто зберігатися при кімнатній температурі 2-3 дні). З’єднайте 165 грам мигдального борошна та 165 грам цукрової пудри, просіяти ще раз через сито. На виході повинно вийти 330 грам сухої мигдальної суміші.
Починайте збивати білки, на малих обертах поступово додаючи цукор, коли маса буде практично збита, додайте барвник за бажанням. Готова білкова маса повинна добре тримати форму.
Тепер акуратно з’єднайте білки з мигдальною сумішшю, тісто має стікати з лопатки і в той же час тримати форму. Помістіть масу в кондитерський мішок і відсаджуйте на деко застелений пергаментом. Тепер візьміть лист в обидві руки і вдарте кілька разів об стіл, для того щоб з печеньок вийшов зайвий повітря, і для того, щоб вони набули остаточно рівну круглу форму. Тепер залиште при кімнатній температурі хвилин на 20, нехай обветрятся. По закінченню часу доторкніться пальцем до печеньки, якщо палець залишиться чистим, значить відправляйте в духовку, якщо тісто налипне на палець, тоді залиште ще на 10 хвилин.
Випікайте печиво-безе при температурі 150 градусів 14 хвилин. Не відкривайте Духовку поки печиво всередині. По готовності, дістаньте деко, не поспішайте відокремлювати наші печиво від пергаменту, дайте їм повністю охолонути.
Тепер приготуємо крем. Зніміть цедру від одного лимона, лимон видавіть в миску і поставте на водяну баню. Туди ж додаємо 2 столові ложки цукру і 2 жовтки, постійно помішуємо, поки крем не почне густіти. Далі протріть крем через сито, щоб позбутися від цедри, потім остудіть.
Охолоджений крем збийте зі 100 грамами вершкового масла, покладіть в кондитерський мішок. З’єднайте печеньки кремом.
Ось і готовий незвичайний і неймовірно смачний десерт. За цим рецептом у Вас вийде 40 тістечок. Приємного апетиту.