Ця випічка хороша тим, що її можна зберігати у скляних банках або бляшанках ємностях протягом двох місяців, тому багато господинь готують печиво біскотті у великих кількостях.
Інгредієнти
просеянная борошно пшеничне високосортна – 470 г | |
рідкий мед квітковий – 1,5 ст. ложки | |
морська сіль тонкого помелу – щіпка | |
фісташки очищені – 200 г | |
вишня або журавлина сушена – 100 г | |
ванільний екстракт – 1/2 ч. ложки | |
ванільний екстракт (половина ч. ложки); м’яке масло вершкове несолоне – 60 г | |
м’яке масло вершкове несолоне (60 г); коричневий цукровий пісок – 130 г | |
розпушувач – 10 г | |
яєчні жовтки сирі – 3 шт. | |
великі сирі яйця курячі – 2 шт. |
Хтось називає біскотті сухим печивом, але ця випічка фактично являє собою сухарі, які можуть бути приготовані з різними наповнювачами. Біскотті – це популярне італійське кондитерський виріб, яке запікається в духовці двічі.
Ці сухарі досить тверді, тому їх подають з якимись напоями, які вмочують біскотті. Причому в різних країнах ці тверді сухарі подають з певними напоями. Так, наприклад, В Каталонії біскотті подають з якими-небудь десертними винами, а в США і у Франції місцеві жителі вмочують ці сухарі в свіжовіджатий сік, тепле молоко, гарячий ароматний чай або каву.
В європейських країнах біскотті не тільки вживають з якимись напоями, їх часто використовують в кулінарії для приготування домашніх пудингів. Якщо біскотті були приготовані з несолодких компонентів, то їх ламають на невеликі шматочки і додають в рагу з м’яса, начинки, ними загущають м’ясні соуси або супи.
Слід зазначити, що печиво біскотті можна готувати з різними компонентами, наприклад, з мигдалем, фундуком, шоколадом, медом, сушеною вишнею або журавлиною.
Покроковий рецепт
Включити духовку, встановити в ній температуру до 160 градусів, після цього приготувати тісто для горіхових біскотті. Для цього просіяти в миску середнього розміру борошно, додати за смаком сіль, насипати розпушувач, всі ці сухі компоненти ретельно перемішати.
Підготувати невелику каструльку, викласти в неї крупно нарізане вершкове масло, розтопити його на тихому вогні.
У вільну ємність насипати цукровий пісок, додати сирі жовтки, мед і курячі яйця, збити блендером все. Додати поступово розтоплене масло, продовжити процес збивання.
Пересипати в цю ж посуд суміш з сипучих інгредієнтів, насипати очищені цілі горішки, а також сушену ягоду (можна використовувати вишню або журавлину). Влити ваніль, перемішати все так, щоб вийшло круте тісто.
Папером для запікання самого підходящого розміру застелити дно великого листа з низькими бортиками. На робочу поверхню столу викласти ароматне тісто, з нього сформувати п’ять овальних ковбасок невеликого розміру.
Перекласти ці заготовки на деко і хвилин на двадцять відправити в духовку, як тільки горіхова випічка буде готова, не варто чекати, коли вона охолоне. Свіжоприготовані гарячі горіхові ковбаски потрібно нарізати скибочками навскоси.
Перекласти на сухий чистий деко зрізом вгору і відправити в духовку ще хвилини на три.
Ось тепер ароматне горіхове печиво біскотті з ягодою готово. Подавати до столу. Приємного чаювання!