Хтось називає біскотті сухим печивом, але ця випічка фактично являє собою сухарі, які можуть бути приготовані з різними наповнювачами. Біскотті – це популярне італійське кондитерський виріб, яке запікається в духовці двічі.
Ці сухарі досить тверді, тому їх подають з якимись напоями, які вмочують біскотті. Причому в різних країнах ці тверді сухарі подають з певними напоями. Так, наприклад, В Каталонії біскотті подають з якими-небудь десертними винами, а в США і у Франції місцеві жителі вмочують ці сухарі в свіжовіджатий сік, тепле молоко, гарячий ароматний чай або каву.
В європейських країнах біскотті не тільки вживають з якимись напоями, їх часто використовують в кулінарії для приготування домашніх пудингів. Якщо біскотті були приготовані з несолодких компонентів, то їх ламають на невеликі шматочки і додають в рагу з м’яса, начинки, ними загущають м’ясні соуси або супи.
Слід зазначити, що печиво біскотті можна готувати з різними компонентами, наприклад, з мигдалем, фундуком, шоколадом, медом, сушеною вишнею або журавлиною.