У миску налити необхідну кількість газованої мінеральної води, додати розпушувач, перемішати все і почекати, коли пройде повністю реакція утворення рясної піни. Влити в цю ж посуд кунжутне масло, насипати терту цедру і дрібний цукровий пісок, просіяти борошно, потім все перемішати і замісити еластичне тісто. Розділити його на чотири однакові частини, один шматок розкачують не дуже тонко у формі прямокутного пласта, що залишився тісто тимчасово накрити плівкою, щоб воно не обвітрилося.
Потім розкатаний пласт нарізати смужками, причому ширина кожної смуги повинна складати приблизно 2,6 см, але не менше.
В середині кожної смуги створити не дуже довгий подовжній розріз, який не повинен доходити до краю. Після цього протягнути один з кінців через створений отвір, після чого заготівлю вивернути, припорошити невеликою кількістю борошна і відкласти в сторону. Точно також вчинити і іншими смужками, потім розкачати залишилися шматки тіста, нарізати їх аналогічним чином, приготувати з них заготовки для хмизу.
У глибоку сковорідку влити олію для фритюру в необхідній кількості, розжарити його, потім невеликими порціями викладати в нього заготовки і обсмажувати до золотистого кольору з обох сторін.
Як тільки весь хмиз буде готова, перекласти його на блюдо, посипати ароматизованої або звичайною цукровою пудрою і відразу ж подавати до столу.
Випічка виходить хрусткою і дуже ніжною, здається, що був приготований хмиз з листкового тіста. Приємного чаювання!