Пеленгас, маринований в соєвому маринаді
Інгредієнти
Пеленгас – 5 шт. | |
Соєвий соус – 100 мл | |
Вода – 100 мл | |
Корінь імбиру – 2 см | |
Шавлія – 5-6 листочків | |
Перець чорний – за смаком | |
Зіра – 1 ч. л. | |
Перець запашний – 6-7 горошин. |
Пеленгас – це моя улюблена риба. Вона прекрасна в будь-якому вигляді, смажена, варена (хоча взагалі варену не особливо люблю), печена в духовці або на грилі. Її можна робити абсолютно без спецій, тільки посолити, та вона все одно полается дуже смачною. Але на цей раз я вирішила приготувати її в соєвому маринаді. Повчитися дуже оригінально
Покроковий рецепт
1. Пеленгас очистити від луски, розрізати по череву і вийняти нутрощі. Добре промити.
2. Змішати воду і соєвий соус. Оскільки соєвий соус сам по собі дуже солений, то додатково маринад не солимо. Додати чорний перець.
Очистити і натерти імбир. Зіру і запашний перець розмолоти в кавомолці. Також все це додати в маринад разом з листочками шавлії. У мене вони сушені, але можна брати свіжі.
3. Покласти пеленгасы в маринад на 1 годину.
4. За цей час пару раз рибу потрібно перевертати і втирати маринад.
5. Ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин прямо з маринадом.
6. Подаємо до столу.