Пеленгас, маринований в соєвому маринаді

Пеленгас, маринований в соєвому маринаді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пеленгас, маринований в соєвому маринаді

Інгредієнти

Пеленгас – 5 шт.
Соєвий соус – 100 мл
Вода – 100 мл
Корінь імбиру – 2 см
Шавлія – 5-6 листочків
Перець чорний – за смаком
Зіра – 1 ч. л.
Перець запашний – 6-7 горошин.

Як приготувати Пеленгас, маринований в соєвому маринаді

Пеленгас – це моя улюблена риба. Вона прекрасна в будь-якому вигляді, смажена, варена (хоча взагалі варену не особливо люблю), печена в духовці або на грилі. Її можна робити абсолютно без спецій, тільки посолити, та вона все одно полается дуже смачною. Але на цей раз я вирішила приготувати її в соєвому маринаді. Повчитися дуже оригінально

Покроковий рецепт

1. Пеленгас очистити від луски, розрізати по череву і вийняти нутрощі. Добре промити.

2. Змішати воду і соєвий соус. Оскільки соєвий соус сам по собі дуже солений, то додатково маринад не солимо. Додати чорний перець.

Очистити і натерти імбир. Зіру і запашний перець розмолоти в кавомолці. Також все це додати в маринад разом з листочками шавлії. У мене вони сушені, але можна брати свіжі.

3. Покласти пеленгасы в маринад на 1 годину.

4. За цей час пару раз рибу потрібно перевертати і втирати маринад.

5. Ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин прямо з маринадом.

6. Подаємо до столу.