В’єтнамський варіант цієї страви, являє собою фарширований болгарський перець з кальмарами і овочами.
Інгредієнти
Кальмар – 200-300 грам | |
Болгарський перець червоний або жовтий – 5-8 штук в залежності від розміру | |
Червону цибулю – 1 голівка | |
Оливкова олія – 2 столові ложки | |
Кунжутне масло – 1 столова ложка | |
Помідори – 2 штуки | |
Селера черешкорвый – 2 штуки | |
Імбир, можна мелений – 1 столова ложка | |
Соєвий соус – 3 столові ложки | |
Солодкий соус чилі – 4 столових ложок | |
Лимонний сік – 250 мл і сік лайма |
В’єтнамський варіант цієї страви, являє собою фарширований болгарський перець з кальмарами і овочами.
Покроковий рецепт
Зрізаємо верхівку перцю і акуратно вирізаємо насіннєву клітинку. Зробити це потрібно з кожним перцем, “кришечки” від перцю не викидати. В залежності від розмірів перців і кількості начинки потрібно від 5-8 штук.
З кальмарів робимо подобу фаршу, використовуючи блендер (але можна дрібно порізати ножем).
Потім нагріти сотейник, залити обидва олії обсмажити кальмари. Взяти часник 10 зубців (але можна і менше, якщо вам дуже гостро), використовувати часникодавку за призначенням. Додати в кальмаровый фарш чавлений часник і столову ложку меленого імбиру, перемішати, зняти з вогню.
В окремій сковороді обсмажити залишилися нарізані овочі, додавши соєвий і солодкий соус чилі. Взяти суміш з кальмар, покласти до цим овочам, помішуючи, смажити хвилин 5. Отриману суміш змішати з лимонним соком.
Тепер можна нафарширувати перці начинкою з кальмар і овочів. Закрити перці “кришечкою” від перцю, покласти в вогнетривке блюдо, присипати спеціями і запікати в духовці до готовності при температурі 180 градусів С. Подавати перці гарячими. Приємного апетиту!