Зерна гарненько прополощіть кілька разів у великій кількості холодної води.
Висипте крупу у велику каструлю, туди ж налийте 4 склянки води і поставте ємність на плиту. Пам’ятайте, що, розбухаючи, перловка збільшиться в об’ємі в кілька разів.
Прокип’ятіть кашу 2-3 хвилини, зніміть з вогню і, не піднімаючи кришку, загорніть в каструлю ковдру на 40 хвилин.
Коли пройде час, раскутайте кашу і посоліть. Долийте ще 2 склянки води, перемішайте і знову поставте на пічку. Дочекавшись закипання і потримавши на вогні 3-4 хвилини, знову закутайте каструлю на годину.
Тепер розкрийте перловку, перемішайте і додайте шматочок вершкового масла. Втім, і без нього виходить дуже смачно. Цю каша – чудовий гарнір для будь-яких м’ясних страв, овочевих рагу і багато чого іншого. Втім, і без всяких доповнень вона дуже смачна. Приємного апетиту!