Форелі в горіховій паніровці.
Інгредієнти
горіхове масло – одна ст. ложка | |
цедра терта лимонна – одна ч. ложка | |
великі салатні листя для оформлення – чотири штуки | |
морська сіль тонкого помелу – за смаком | |
панірувальні сухарі – півтори ст. ложки | |
лимонний сік свіжовичавлений – одна ч. ложка | |
очищені горішки кедрові – дві ст. ложки | |
помідори черрі для оформлення – три штуки | |
мелений перець лимонний – за смаком | |
подрібнена петрушка сушена – одна ч. ложка | |
стейки форелі – дві штуки |
У пісне меню можна включити страва з ніжною форелі в пікантній горіховій паніровці.
Покроковий рецепт
Попередньо до 220 градусів прогріти духова шафа, далі промити у великій кількості холодної води стейки форелі, перекласти їх на паперовий рушник, щоб вони підсохли.
Насипати у невелику миску очищені кедрові горішки, подрібнити їх блендером, потім в цю ж посуд додати всі сипучі інгредієнти зі списку, влити цитрусовий сік, ретельно перемішати все.
Підготувати лист середнього розміру, злегка змастити його олією, потім вниз шкірою покласти стейки форелі, приправити їх злегка перчиком, трохи посолити, потім рясно змастити приготовленої горіховою паніровкою.
Поставити деко з рибою в духовку і запікати приблизно чверть години, потім підготувати сервірувальне плоске блюдо. Застелити його широкими салатними листям, зверху викласти стейки лосося в горіховій паніровці, поруч розкласти помідори черрі, розрізані на половинки.