Пікантний часниковий соус приготовлений на плавленном сирі і вершках. Такий соус хороший до картоплі або пасти.
Інгредієнти
ароматизована сіль – за смаком | |
великі часникові очищені часточки – три штуки | |
нежирні вершки – 125 мл | |
плавлений сир зі смаком часнику – 120 г | |
орегано сушений – за смаком | |
чорний перець тонкомолотий – за смаком |
Ароматний, пікантний і надзвичайно смачний часниковий соус прекрасно підійде до будь-яких страв з картоплі.
Готується часниковий соус досить просто і з самого простого набору компонентів, а подавати його можна до вареному, смаженому або запечене картоплі.
Інгредієнти:
– свіжа зелень кропу (0,5 ч. ложки);
– ароматизована сіль (за смаком);
– великі часникові очищені часточки (три штуки);
– нежирні вершки (125 мл);
– плавлений сир зі смаком часнику (120 г);
– орегано сушений (за смаком);
– чорний перець тонкомолотий (за смаком).
Покроковий рецепт
Процес приготування:
Спочатку потрібно викласти на стіл усі продукти, які були вказані в списку, так як вони повинні постійно знаходитися перед очима.
Соус потрібно буде готувати на водяній бані, тому необхідно підготувати невелику каструлю з товстим дном, встановити її в мисці більшого розміру з киплячою водою.
Дрібно натерти плавлений сир, відправити його в каструлю, влити достатню кількість вершків, при частому помішуванні прогрівати ці інгредієнти до того моменту, поки вони не перетворяться в однорідну густу масу.
В цей же час необхідно дуже дрібно натерти часникові часточки, відправити їх в каструлю.
Додати орегано, сіль, мелений перець. Добре перемішати все, прогрівати пікантний часниковий соус ще кілька секунд.
Потім перелити його в соусник відповідного розміру і подавати з картопляними стравами до новорічного столу в теплому вигляді.